Autor |
Domarecki |
~Domarecka Użytkownik
|
Dodane dnia 01-12-2011 16:09 |
|
|
Na forum Milno trafiłam przypadkiem przeszukując strony internetowe w poszukiwaniu informacji o Domareckich.
Czy ktoś mógłby mi udzielić bliższych informacji o rodzinach Domareckich zamieszkujących Milno w XIX wieku?
Czy obecnie w Milnie mieszkają jacyś Domareccy?
Z historii opowiadanych w rodzinie dowiedziałam się, że Domareccy mieszkający w Garwolinie i okolicach przybyli do centralnej Polski ze wschodu. |
|
Autor |
RE: Domarecki |
~Ilchysshyn Użytkownik
|
Dodane dnia 01-12-2011 16:51 |
|
|
Teraz w Milnie mieszkają Domaretski w Podlaskah |
|
Autor |
~Domarecka Użytkownik
|
Dodane dnia 02-12-2011 00:22 |
|
|
Dziękuję
Czy rodzina Domaretski może mieć te same korzenie co rodziny Domareckich występujące we wcześniejszych latach?
Jak prześledziłam materiały zamieszczone na stronie to zauważyłam, że w XIX wieku było w Milnie kilka rodzin Domareckich ale już w spisie rodzin z lat trzydziestych XX wieku nie występuje żadna rodzina o tym nazwisku |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 03-12-2011 17:11 |
|
|
Wiem,że przed 1939r Domarecki mieszkał w Milnie na Krasowiczynie lub na Podliskach a na tej stronie nie ma spisu mieszkańców tych przysiółków. W północno- zachodniej części Kamionki już prawie na Krasowiczynie znajdowały się pola i gaj o nazwie "Na Domareckiego". Tam były groby żołnierzy z I-szej wojny światowej.
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|