Autor |
Zachariasz |
~dark Użytkownik
|
Dodane dnia 13-11-2013 18:56 |
|
|
Witajcie!
Trafiłem do was przez Zachariasz-a Dudyński-ego, chrzczonego w Milnie 1870 roku i tak mam zapisane jego imię oraz, że pochodził z Tarnopolskiego. Żona Jadwiga Gidyk i dzieci Maria, Józef i Mikołaj.
Może jest ktoś wśród Was, mających wiadomości o losach jego rodziców i rodziny. Znalazłem trzy imiona z Milno -Bukowina i szukam powiązań. Z góry dziękuję.
Dariusz Dudyński |
|
Autor |
RE: Zachariasz |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 15-11-2013 20:29 |
|
|
Panie Dariuszu !
Zachariasz Dudyński urodził się w Milnie w 1870 r. Jego rodzicami byli: Dudyński Józef i Łucyk Maria. Urodzil się pod Nr. 86. i należy szukać dokumentów zwracając uwagę na nr. domu bo było więcej rodzin o tym nazwisku w Milnie.
Dokumentów należy szukać w księgach greko-katolickich bo z posiadanych naszych dokumentów wynika ,że dzieci z tych rodzin chrzczone były w cerkwi.
Jeśli będzie Pan zainteresowany podam namiary
Pozdrawiam
Maria .
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław
Edytowane przez maria dnia 15-11-2013 20:31 |
|
Autor |
~dark Użytkownik
|
Dodane dnia 16-11-2013 21:35 |
|
|
Dzięki Pani Mario!
Jak najbardziej jestem zainteresowany, to w tej chwili mój jedyny kierunek poszukiwań. Do nie dawna miałem nadzieję na skonfrontowanie swoich wiadomości z rodziną o tym samym nazwisku z tym wyjątkiem, że z pokolenia na pokolenie występowało u nich imię Julian. Niestety nestor rodu odszedł a rodzina poruszać tematu nie chce twierdząc,że będąc imigrantami ze związku radzieckiego nie są spokrewnieni z nami.
Czekam na namiary i pozdrawiam
Dariusz |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 16-11-2013 22:49 |
|
|
Panie Dariuszu !
Proszę zobaczyć na mapę Milna i powiedzieć z którego domu pochodzili Pana przedkowie : Milno- Bukowina nr 93, nr 99, czy nr 100.
Pozdrawiam
Maria
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|
Autor |
~dark Użytkownik
|
Dodane dnia 17-11-2013 19:02 |
|
|
Pani Mario!
Próbuję powiązać przodków z Milna-Bukowina ale blokuje mnie niedostateczna wiedza. Numery domów z samego Milna mówią mi nie wiele a przyklejona sąsiednia Bukowina już w ogóle. Chrzest Zachariasza odbył się pod numerem 86 w samym Milnie więc mniemam, że jego ojciec Józef mógł się wywodzić z któregoś domu w Bukowinie, jak to ma i miało często miejsce. Niestety nie znam nikogo kto mógłby choćby odrobinę dodać do moich kombinacji lub naprowadzić na jakiś prostszy tor. |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 17-11-2013 20:02 |
|
|
Panie Dariuszu
Proszę odpowiedzieć mi na e-maila, który do Pana wysłałam.
Znalazłam punkt zaczepienia , może uda się uzyskać więcej informacji o rodz. Dudyński z Milna
Pozdrawiam
Maria
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|
Autor |
~dark Użytkownik
|
Dodane dnia 01-12-2013 18:58 |
|
|
Bardzo dużo informacji znalazłem na tej stronie, podziękowania i wyrazy podziwu dla administratora i jego pomocników.
Próbuję ogarnąć trochę tych informacji, czasu wymaga to wiele a wiele go nie mam ale dzięki za czytelność i dostęp do pewnych źródeł bo zaczynam grzebać coraz głębiej i dalej wstecz. Dzięki waszej stronie i mojej wyobraźni znalazłem wieś Dudyńce w woj. podkarpackim w powiecie sanockim gmina Bukowsko. Mieszkają tam rodziny o nazwisku Dudyński. Dzięki wam znalazłem również Dudyńskich w Wilnie a teraz próbuję powiązać to wszystko w całość a przeszkody ogromne. Pozdrawiam wszystkich szukających. |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 01-12-2013 22:31 |
|
|
Panie Darku!
Cieszymy się, że nasza strona może się przydać
Mam nadzieję, że trafi Pan na swoje korzenie . Ja dużo czasu poświęciłam aby odnaleźć swoich przodków ale udało się po żmudnych poszukiwaniach.
Życzę owocnych poszukiwań
Pozdrawiam
Maria
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|
Autor |
~dark Użytkownik
|
Dodane dnia 17-09-2023 21:28 |
|
|
W archiwach rodzinnych nie znalazłem zdjęć z Milna ale mam zdjęcie z wesela w Bośni gdzie jak przypuszczam jest Zachariasz, niestety niema już wśród nas kogoś kto by mógł potwierdzić iż jest to ta osoba. Choć młodą parę udało mi się rozpoznać i na dodatek znaleźć na tym zdjęciu mojego pradziadka z prababcią. |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 27-09-2023 20:58 |
|
|
Panie Darku.
Proszę wstawić to zdjęcia weselne z Bośni, może ktoś rozpozna kogoś na tym zdjęciu. Naszą stronę oglądają osoby mieszkające w Chorwacji.
Pozdrawiam Maria
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|