Autor |
rodzina Teofila Malec |
~Przemyslaw Malec Użytkownik
|
Dodane dnia 13-09-2015 21:26 |
|
|
Szanowni Państwo,
Mój dziadek, Teofil Malec, mieszkał przed wojną w Milnie. Znalazłem dom rodziny na stronach milno.pl. Chciałbym zapytać czy ktoś z Państwa pamięta tą rodzinę ?
Z góry dziękuję za informacje.
Przemysław Malec |
|
Autor |
RE: rodzina Teofila Malec |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2015 09:14 |
|
|
Moja mama pamięta Teofila Malca z Milna-Bukowina. Był kowalem i do niego chodził mój dziadek Franciszek Baran przed żniwami "nasiekać"/ naostrzyć / sierp.
Malec mieszkał na wspólnym podwórku z Baranem Stanisławem. Żona p. Malca pochodziła z Iwańczan. Czy miał pole dowiem się w najbliższym czasie.
Proszę powiedzieć gdzie po wojnie mieszkał Teofil Malec?
Pozdrawiam
Maria Zaleska
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|
Autor |
~Przemyslaw Malec Użytkownik
|
Dodane dnia 14-09-2015 21:45 |
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Rodzina mojego dziadka mieszkała na Dolnym Śląsku we wsi Bolesławice. Niestety nie wiem czy w tej wsi mieszkały inne rodziny, które przyjechały z Milna lub okolic. Na Dolnym Sląsku dziadek już raczej nie był kowalem. O ile dobrze wiem to przed emeryturą pracował w jednym z zakładów w Świdnicy. Ja pamiętam go z czasów gdy był już na emeryturze, miał wtedy taki dość spory warsztat ślusarsko-mechaniczny w pomieszczeniach gospodarczych.
Z najbliższej rodziny mojego dziadka żyje dwóch synów, bracia mojego taty. Starszy Edmund i młodszy Ryszard. Może zna Pani kogoś kto pamięta wujka Mundka ? Z tego co wiem to wujek pamięta bardzo dobrze czasy Milna.
Pozdrawiam,
Przemysław Malec |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 11-04-2023 13:12 |
|
|
W którym roku urodził się Edmund Malec i gdzie obecnie mieszka?
Kto był Jego kolegą w Milnie? Może uda mi się z nim skontaktować.
Im więcej będę miała danych to większe szanse, że Panu pomogę
Pozdrawiam
Maria
Mam kontakt z p. Adolfem Głowackim ze Szczecina. On zna dobrze Mundka i chętnie nawiąże z Nim kontakt
Pozdrawiam
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|