Autor |
szukam kontaktu |
~staszek Użytkownik
|
Dodane dnia 02-11-2008 16:32 |
|
|
Witam
Urodziłem się na Milnie jestem synem Józefa Zaleskiego Łucia Bogacz Szukam kontaktu z Milnianami obecnie mieszkającymi we Wrocławiu lub okolicach |
|
Autor |
RE: szukam kontaktu |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 08-01-2009 16:11 |
|
|
Jestem córką Mikołaja Dec i Józefy z.d Baran.Rodzice mieszkali na Kamionce.Mój teść Stanisław Zaleski syn Anieli i Jana był Pana bliskim sąsiadem z Bukowiny nr.70. Mieszkam we Wrocławiu i chętnie nawiążę kontakt
Poszukuję zdjęcia przedwojennej plebani w Milnie oraz zdjęcia szkoły w Milnie
Panie Michaiło proszę potwierdzić czy Pan widzi naszą stronę w internecie na Milnie? Pozdrawiam
Panie Michaiło proszę potwierdzić czy Pan widzi naszą stronę w internecie na Milnie? Pozdrawiam |
|
Autor |
~sierp Użytkownik
|
Dodane dnia 03-04-2009 09:18 |
|
|
Witam - jestem synem Longina Pawłowskiego (syna Jana), bratankiem Michała i Bronisława Pawłowskich - proszę o kontakt osoby z milniańskiego sąsiedztwa i krewnych (kontakt: spod_lady@o2.pl)
Wiesław M. Pawłowski |
|
Autor |
~zbyszek-zaleski Użytkownik
|
Dodane dnia 16-06-2009 18:01 |
|
|
Witam
Jestem synem Michała Zaleskiego urodzonego 27.03.1929 r w Milnie, syna Stanisława Zaleskiego i Parascewii (lub Praksedy) Zaleskiej (z domu Baraniewicz). Z tego co mi wiadomo z Milna ok. 1938 roku wyjechali do Tarnopola, następnie mieszkali w Lubczu, koło Krzyża. Ojciec mój po studiach zamieszkał w Olsztynie.
Szukam kontaktu z rodziną lub sąsiadami i znajomymi ojca i dziadków.
zbyszek_zaleski@o2.pl |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 16-06-2009 19:52 |
|
|
Witaj.
Miło mi powitać Cię. Jak się okazuje jesteśmy spokrewnieni podwójnie.Mój mąż Zbyszek jest synem Stanisława Zaleskiego a wnukiem Anieli Zaleskiej, która była rodzoną siostrą Twojego dziadka Stanisława Zaleskiego. Natomiast mój dziadek Józef Dec był kuzynem Twojego Dziadka.
Pozdrawiam Marysia i Zbyszek
moja poczta mariazaleska@interia.pl
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|
Autor |
~tomzal Użytkownik
|
Dodane dnia 17-06-2009 20:50 |
|
|
To ja dodam cos od siebie jako ze ta ukladanka obejmuje rowniez i mnie Razem z moim tata, Zbyszkiem Zaleskim, ktory udzilil sie powyzej poszukujemy brakujacych elementow ukladanki obejmujacej kilka pokolen. Brakuje nam m.in: informacji o tym co sie dzialo z Pradziadkiem mojego Taty - Andrzejem ( Bukowina 142 'Pitrzyncy' ). Z informacji zawartych na tej stronie wynika ze trafili do Pacholet. Sledztwo rodzinne wykazalo ze nikt z obecnie zyjacych nie ma pojecia ani o tym fakcie (badz szwankuje pamiec) ani nigdy tam nie dotarli.
Z listy mieszkancow wynika z kolei ze kilka rodzin pochodzacych z Milna do wspomnianych Pacholet zostalo przeniesionych. Moze Panstwo cos wiedza na ten temat??
Swoja droga ukladanie tej ukladanki robi sie coraz ciekawsze (to w kontekscie odpowiedzi pani Marii).
Pozdrawiam serdecznie
Tomek Zaleski
Edytowane przez tomzal dnia 17-06-2009 20:55 |
|
Autor |
^maria Administrator
|
Dodane dnia 17-06-2009 23:14 |
|
|
Marysiu M. może Ty udzielisz informacji tomzal na temat Andrzeja Zaleskiego ? Czy On pochowany jest na cmentarzu w Pacholętach? A może mama Dolka G. przypomni sobie coś o Nim. Ja też jestem ciekawa ponieważ Andrzej Zaleski był bratem mojej prababki Anny Dec z domu Zaleska. Pozdrawiam
-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław |
|
Autor |
~bata28 Użytkownik
|
Dodane dnia 18-12-2009 15:01 |
|
|
Witam serdecznie nazywam się Beata Gałusza i postanowiłam dołączyć się do barci Mileńskiej.Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z poszukiwaniem korzeni.Wiem jedynie że w opowieściach mojego dziadka przewijała się nazwa Milno.Wiem że mój dziadek Antoni Gałusza przed wojną tu sie urodził i mieszkał.potem został wysiedlony wraz z rodziną.A moim marzeniem jest znaleźć inne osoby które używają tego rzadkiego nazwiska Gałusza...Pozdrawiam wszystkich serdecznie. |
|
Autor |
~Adam Użytkownik
|
Dodane dnia 18-03-2012 18:47 |
|
|
bata28
Beatko znam i wiem gdzie mieszkają , ale od Macieja Gałuszy z Milna - Gontowy ,syna Piotra Już nie żyjącego jest żona i trzech synów i jedna córka
Pozdrawiam
Adam |
|